Желирани яйца с шунка и зеленчуци
Луксозен желиран ордьовър с месо, моркови, грах, чушка и царевица в стил Яйцето на Фаберже.
Необходими продукти:
- 10 яйца
- 20 грама желатин
- 1 ч.ч. подсолен пилешки бульон
- 100 грама шунка
- 2 с.л. царевица от консерва
- 2 с.л. грах от консерва
- 1 червена чушка
- 1 морков
- 10 стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Изсипете желатина в изстудения пилешки бульон, изчакайте го 10-тина минути да набъбне и след това подгрейте без да кипвате.
2. Измийте хубаво яйцата. С помощта на игла в тъпия край на всяко яйце направете дупка с диаметър около 2 см (с няколко намушвания едно до друго) и изсипете вътрешността на яйцата.
3. Нарежете на пръчици чушката и шунката, морковите направете на полукръгчета или малки кубчета. Смесете ги с грахта и царевицата.
4. В черупката на всяко яйце поставете по няколко листенца магданоз, след това от зеленчуково-месния микс, а после налейте от бульона с желатин. Подреждайте яйцата в поставка за яйца с дупката нагоре и ги приберете в хладилника за минимум 2 часа. Желатънът трябва да се стегне хубаво.
5. Когато ордьовърът се е оформил финално, может да разчупите черупката и да извадите красивите творения или да оставите всеки сам да открие изненадата в яйцето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ