Регистрация

Желирани яйца с шунка и зеленчуци

Желирани яйца с шунка и зеленчуци
Средно   |   Порции 5-10   |   Видяна: 4051

Луксозен желиран ордьовър с месо, моркови, грах, чушка и царевица в стил Яйцето на Фаберже.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 яйца
  • 20 грама желатин
  • 1 ч.ч. подсолен пилешки бульон
  • 100 грама шунка
  • 2 с.л. царевица от консерва
  • 2 с.л. грах от консерва
  • 1 червена чушка
  • 1 морков
  • 10 стръка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Изсипете желатина в изстудения пилешки бульон, изчакайте го 10-тина минути да набъбне и след това подгрейте без да кипвате.

2. Измийте хубаво яйцата. С помощта на игла в тъпия край на всяко яйце направете дупка с диаметър около 2 см (с няколко намушвания едно до друго) и изсипете вътрешността на яйцата.

3. Нарежете на пръчици чушката и шунката, морковите направете на полукръгчета или малки кубчета. Смесете ги с грахта и царевицата.

4. В черупката на всяко яйце поставете по няколко листенца магданоз, след това от зеленчуково-месния микс, а после налейте от бульона с желатин. Подреждайте яйцата в поставка за яйца с дупката нагоре и ги приберете в хладилника за минимум 2 часа. Желатънът трябва да се стегне хубаво.

5. Когато ордьовърът се е оформил финално, может да разчупите черупката и да извадите красивите творения или да оставите всеки сам да открие изненадата в яйцето.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари (5)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта