Регистрация

Шоколадов кейк с круша

Шоколадов кейк с круша
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 4555

Плодов кейк с шоколоад и карамелена глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За дъното на съда:

  • 1/2 ч. ч. масло
  • 3/4 ч. ч. кафява захар
  • 4 круши, обелени, без семената, нарязани на четвъртини и поширани в сироп
  • по желание сложете 1/2 круша, нарязана под формата на ветрило в центъра на тортата

За тестото:

  • 1 ч. ч. вряща вода
  • 1/2 ч. ч. неподсладено какао
  • 1 1/3 ч. ч. обикновено брашно
  • 1 ч. л. сода за хляб
  • 1/4 ч. л. бакпулвер
  • 1/4 ч. л. сол
  • 1/2 ч. ч. масло
  • 1 ч. ч. и 2 с. л. гранулирана захар
  • 2 яйца
  • 1 ч. л. екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

На съда за печене:

1. В 25 см тиган разтопете маслото, добавете кафявата захар и направете карамел. Прибавете пошираните круши и оставете да къкрят на слаб огън 2 до 3 мин., докато карамелът стане на сироп. Подредете крушите в кръг с ветрилото в средата. Изгребете с черпак и запазете 1/4 ч от карамела.

На кейка:

1. Загрейте предварително фурната на 180°С. Изсипете врящата вода върху какаото в купа и разбъркайте до хомогенност. Охладете преди да използвате.

2. Пресейте брашното, содата за хляб, бакпулвера, солта и заделете.

3. Разбийте маслото и захарта до лека и пухкава смес, разбийте яйцата едно по едно и добавете ванилията.

4. Добавете като редувате сместа с какаото и брашното в тестото.

5. Разпределете тестото върху крушите в съда и печете 30 до 45 мин. до готовност.

6. Оставете тортата да се охлади няколко минути преди да обърнете.

7. Намажете отгоре със заделения карамел, поднесете с разбита сметана.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта