Ергенска паста Алфредо
Паста със свинско и японски подправки.
Необходими продукти:
- 200 мл сметана
- 150 г паста по избор
- свинско по избор, количество за двама (в рецептата е използвана свинска наденица)
- ½ връзка броколи
- пълна шепа гъби
- сол
- смлян пипер
- чесън на вкус
- зехтин
- 1 жълтък от яйце
- 1 ч.л. даши (рибен бульон на прах)
- счукани червени чушки за пикантност
Начин на приготвяне:
1. Нарежете броколите и ги сложете да врат за 2-3 минути, докато са готови.
2. Сварете пастата в подсолена, вряща вода.
3. Нарежете свинското на тънки резенчета около 3 см дълги.
4. Запържете свинското в тиган с малко захетин, смачкани чушки и чесън, докато покафенее от всички страни.
5. Нарежете гъбите и ги сложете да се пържат заедно с бекона.
6. Когато свинското и гъбите са готови, добавете броколите и залейте със сметаната. Намалете котлона на ниска температура.
7. Добавете сол и даши на вкус.
8. Продължете да бъркате, докато пастата е сварена.
9. Сложете и разбъркайте жълтъка в сметаната. Тя трябва да е започнала да се сгъстява.
10. Сипете пастата в съд с малко зехтин и сервирайте в купички, като изсипвате върху всяка от сметановия сос.
11. Гарнирайте с няколко ръсвания смлян пипер и се насладете на ергенския живот!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ