Регистрация

Елегантно свинско на фурна с картофи, лук и масло

Елегантно свинско на фурна с картофи, лук и масло
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 854

Печено свинско с картофи, масло и подправки върху лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 1 с.л. олио
  • 1 кг свинско филе - цяло парче месо
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.л. сладък червен пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер - млян
  • 1 ч.л. чесън на прах или 2 скилидки чесън
  • щипка розмарин
  • 2 картофа + зехтин и сол
  • 1 ч.л. сух риган
  • 50 г масло
  • листенца свеж магданоз

Начин на приготвяне:

1. Главата лук нарежете на полумесеци и разпределете на дъното на тава с незалепващо покритие.

2. Смесете в купичка зехтина със солта, червения и черния пипер, розмарина и намачкания чесън или чесън на прах.

3. Свинското месо сложете на дъска или плот или разрежете напречно на пържоли, които обаче да не стигат до края на месото, а на 2/3 дълбочина. От 1 кг месо се получават около 8 разреза. Вземете така оформеното месо и го положете върху лука. С четка намажете сместа от подправки по мръвката като вкарвате и вътре в разрезите.

4. Обелете картофите, измийте ги и нарежете всеки на 4 или повече шайби. Изчислете броя на шайбите така, че да съвпадне с броя на разрезите.

5. Покапете картофите със зехтин, поръсете със сол и розмарин и напъхайте всяка шайба в разрез на месото. Отгоре сложете по парченце масло.

6. Увийте във фолио или сложете капак на тавата. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 45 минути.

7. След изваждане можете да сервирате директно или да махнете фолиото и да запечете на 180 градуса за още 8-10 минути. Преди поднсане поръсете със свежи листа магданоз.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта