Елда с кайма, моркови и лук
Основно от елда с месо и зеленчуци на тиган.
Необходими продукти:
- 70 г масло
- 1 глава лук - около 100 г
- 1-2 моркова - около 150 г общо
- 500 г кайма - смес, свинска или телешка по ваше желание
- 4 скилидки чесън
- 2 с.л. доматен концентрат
- 1 с.л. сладък червен пипер
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 1,5 ч.л. сол
- 350 г елда
- 700 мл вода
- копър за украса
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, морковите рендосайте на едро ренде.
2. В тиган на умерен огън разтопете маслото и задушете в него лука за 2 минути. Добавете морковите и гответе още 2 минути.
3. Изсипете каймата и гответе и рохкайте докато се разпадне на трохи и те побелеят. Прибавете чесъна и доматения кнцентрат, овкусете със сол, черен и червен пипер и размешайте добре.
4. Измийте елдата в цедка и изсипете в тигана. Залейте с водата и размешайте. Добре е водата да е топла или вряла.
5. Щом кипне намалете леко огъня, похлупете с капак и оставете да се готви 25 минути - елдата трябва да абсорбира цялата течност.
6. Поднесете ястието топло, по желание с украса от листенца копър.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ