Експресни свински шницели с галета
Пържено свинско с коричка от галета и яйце.
Необходими продукти:
- 2 свински пържоли от гърди - без кост и мазнини; общо около 600 г
- сол и пипер
- 1 яйце
- 1/2 ч.ч. галета
- 100 г брашно
- 200-250 мл олио или друг вид растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Всяка пържола разрежете на пеперуда през средата на дебелината, но не докрай, за да се получи по-голямо и по тънко парче месо.
2. Сложете между два листа стреч фолио или в голям найлонов плик и с чук за месо изтънете почти до прозрачност. Поръсете двустранно със сол и пипер.
3. В тава изсипете брашното, в друга - разбитото яйце и в трета - галетата.
4. Сгорещете олиото на силен огън в тиган, който би събрал широкото парче месо.
5. Овалвайте всеки шницел първо в брашно, след това в яйце и на финала - в галета.
6. Пържете в добре загрятата мазнина за 1 минута като през това време с лъжица хвърляте мазнина и от горната страна. Пържи се само едностранно на много силен огън.
7. Вадете в чиния, застлана с домакинска хартия.
8. Сервирайте в комапнията на зеленчуци или друга гарнитура по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ