Регистрация

Експресни брускети със сьомга и авокадо

Експресни брускети със сьомга и авокадо
Лесно   |   Порции 12-16 броя   |   Видяна: 6789

Препечен хляб с крема сирене, риба и авокадо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12-16 малки филийки хляб (пълнозърнести или от франзела или багета)
  • 50 мл зехтин
  • 6 скилидки чесън
  • 250 г крем сирене
  • 6-8 слайса филе от сьомга
  • 2 плода авокадо
  • черен пипер
  • резени лимон за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пресирайте чесъна в зехтина, с получената ароматна мазнина намажете хляба от едната страна, подредете с намазаното нагоре в тава, застлана с хартия за печене и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 8 минути.

2. Готовите филийки намажете с крема сиренето. По желание към него можете да добавите наситнен магданоз или да си купите директно крема сирене за мазане с билки.

3. Парчетата риба разполовете и сложете върху всяко хлебче по парче сьомга.

4. Авокадото обелете и нарежете на полумесеци. Накапете с лимонов сок, за да не потъмнява. Върху рибата поставете авокадо. По желание отгоре украсете с листенца копър.

5. Поръсете с черен пипер и сервирайте с резени лимон встрани.

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта