Експресни брускети със сьомга и авокадо
Препечен хляб с крема сирене, риба и авокадо.
Необходими продукти:
- 12-16 малки филийки хляб (пълнозърнести или от франзела или багета)
- 50 мл зехтин
- 6 скилидки чесън
- 250 г крем сирене
- 6-8 слайса филе от сьомга
- 2 плода авокадо
- черен пипер
- резени лимон за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пресирайте чесъна в зехтина, с получената ароматна мазнина намажете хляба от едната страна, подредете с намазаното нагоре в тава, застлана с хартия за печене и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 8 минути.
2. Готовите филийки намажете с крема сиренето. По желание към него можете да добавите наситнен магданоз или да си купите директно крема сирене за мазане с билки.
3. Парчетата риба разполовете и сложете върху всяко хлебче по парче сьомга.
4. Авокадото обелете и нарежете на полумесеци. Накапете с лимонов сок, за да не потъмнява. Върху рибата поставете авокадо. По желание отгоре украсете с листенца копър.
5. Поръсете с черен пипер и сервирайте с резени лимон встрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ