Регистрация

Дроб Строганов със сметана

Дроб Строганов със сметана
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1340

Черен дроб със сметана и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г черен дроб
  • 100 г масло
  • 2 с.л. олио
  • 3 глави лук
  • 250 г гъби
  • 1 голяма кофичка заквасена сметана (400 мл)
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 1 с.л. брашно
  • 50 мл месен бульон или вода
  • сол и пипер на вкус
  • зеленина по избор - босилек, магданоз или розмарин

Начин на приготвяне:

1. Дроба нарежете на лентички и овкусете със сол и пипер. В тиган сгорещете 1 с.л. олио, разтопете в нея 50 г масло и запържете в тази мазнина дроба докато се запечата хубаво от всички страни. Извадете от тигана и заделете в чиния.

2. В същия тиган добавете още 1 с.л. олио и разтопете в нея 30 г от маслото. Запържете в него обеления и наситнен лук докато стане прозрачен. Добавете гъбите, нарязани на тънки полумесеци и гответе докато омекнат. Извадете при дроба.

3. И пак в този тиган, без да миете и почиствате, разтопете останалите 20 грама масло. В тях запържете супената лъжица брашно. Щом започне да потъмнява, постепенно налейте бульона или водата, като внимавате да не останат бучки. После прибавете и доматения концентрат.

4. Върнете лука с гъбите и дроба в тигана. Овкусете със сол и пипер. Добавете прясната подправка, която сте си избрали, и залейте със заквасената сметана. Дръжте на слаб огън, така че да не кипне в продължение на 10-тина минути.

5. Сервирайте с поръска от още наситнена прясна зеленина по избор.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта