Регистрация

Дробчета с лук и наденица

Дробчета с лук и наденица
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1044

Наденица с лук и дробчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 глави лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 7 с.л. олио
  • 600 г пилешк дробчета
  • 2 сурови наденици
  • сол и пипер на вкус
  • червен или пушен пипер по желание
  • чубрица
  • магданоз за поръсване и лимон при поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на полумесеци без да го ситните. Скилидките чесън - на слайсове или малки кубчета. Изсипете в голям тиган, залейте с олиото, пуснете котлона и оставете докато лукът се позапържи.

2. През това време измийте дробчетата, но не ги режете - цели са по-сочни и вкусни. Добавете ги в ястието и гответе няколко минути като разбърквате. После захлупете с капак за 10-тина минути, след това пак махнете капака и оставете да се поготвят на открито.

3. Наденицата нарежете на коси дебели парчета и запечатайте на сух тиган всяко парче от двете страни на силен огън за по 2 минути. Прибавете в гозбата.

4. Овкусете със сол, пипер и други подправки по желание и сервирайте докато е топло.

5. По желание поднесете с лимон за покапване и поръска от наситнени пресни магданозени листенца.

 

Снимка: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта