Драконова пица с чоризо и гъби
Домашна пица чоризо с доматен сос и люто чушле.
Необходими продукти
- 150 г брашно
- 10 г суха мая
- 2 с.л. зехтин
- щипка сол и щипка захар
- малко студена вода
- 3 домата
- връзка пресен босилек
- 4 скилидки чесън
- 1-2 люти чушлета (или повече, ако сте любителни на силно пикантната храна)
- 150 г наденички чоризо
- 200 г прсни дребни гъбки
- 150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното в тава, добавете в него маята, сол, захар, 1 с.л. зехтин и вода (около 3-4 с.л.) така че да се получи еластично твърдо тесто. Месете докато спре да лепне по рцете. После оставете да почине на стайна температура.
2. Доматите обелете и рендосайте. Пресипете в тиган и добавете наситнения чесън. Гответе докато течността поизври. Добавете и наситнения босилек, гответе още 3-4 минути на слаб огън и махнете соса от котлона.
3. Гъбите измийте и оставете цели или нарежете на полумесеци. Рендосайте кашкавала, а колбаса и лютите чушлета нарежете на кръгчета.
4. Разстелете тестото в голяма тава или в две тави за пица. Намажете съъ зехтин, като особено наблегнете на крайщата. След това намажете доматения сос, като оставите борд. Отгоре подредете гъбите, чушките и саламчето. На финала поръсете с кашкавала.
5. Печете на максимално загрята фурна (около 250 градуса) докато бордовете станат кафеникави.
6. Поднесете с любимия си сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ