Регистрация

Домашно Чар суи с пилешко

Домашно Чар суи с пилешко
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3664

Или пикантни печени пилешки бутчета с екзотични подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 бр. пилешки бутчета (с кожата стават много по-вкусни!)
  • 6 пълни с.л. „чар суи” сос или 4 с.л. сос от стриди, доовкусен с чили на прах
  • 3 с. л. мед
  • 4 пълни с. л. соев сос
  • 1 с. л. фъстъчено олио

Начин на приготвяне:

1. Смесете от предишната вечер соса чар суи, меда, соевия сос и олиото в голяма купа.

2. Сложете в купата пилешкото месо и го оваляйте добре в маринатата.

3. Покрийте го и го пъхнете в хладилника за 1 нощ.

4. Загрейте фурната на 190 С.

5. Сложете бутчетата в покрита с фолио тавичка с кожата надолу. Залейте ги с половината от останалата марината, а другата половина оставете настрани.

6. Печете 20 минути.

7. Обърнете бутчетата, залейте ги с останалата част от маринатата и печете още 10 минути.

8. Ако месото не е съвсем готово, обърнете тавата и печете още 5-7 минути или до готовност (когато пробиете с нож месото, трябва да излиза бистър сок).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта