Домашно Чар суи с пилешко
Или пикантни печени пилешки бутчета с екзотични подправки.
Необходими продукти:
- 4 бр. пилешки бутчета (с кожата стават много по-вкусни!)
- 6 пълни с.л. „чар суи” сос или 4 с.л. сос от стриди, доовкусен с чили на прах
- 3 с. л. мед
- 4 пълни с. л. соев сос
- 1 с. л. фъстъчено олио
Начин на приготвяне:
1. Смесете от предишната вечер соса чар суи, меда, соевия сос и олиото в голяма купа.
2. Сложете в купата пилешкото месо и го оваляйте добре в маринатата.
3. Покрийте го и го пъхнете в хладилника за 1 нощ.
4. Загрейте фурната на 190 С.
5. Сложете бутчетата в покрита с фолио тавичка с кожата надолу. Залейте ги с половината от останалата марината, а другата половина оставете настрани.
6. Печете 20 минути.
7. Обърнете бутчетата, залейте ги с останалата част от маринатата и печете още 10 минути.
8. Ако месото не е съвсем готово, обърнете тавата и печете още 5-7 минути или до готовност (когато пробиете с нож месото, трябва да излиза бистър сок).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ