Домашно пушено патешко с паста
Как се прави домашно пушено месо вкъщи?
Урок по пушене на месо в домашни условия провежда Ути Бъчваров, а после с апетитната мръвка сглабя елегантно блюдо с паста, гъби и лучен сос. В тази рецепта се използва домашно пушено патешко, но можете да опитате да си направите ароматните мръвки със свинско или телешко.
Върху фолио се поставя изваден от пакета зелен чай, 1 с.л. оризови зърна, 1 с.л. кафява захар, клонка розмарин и решетка за готвене на пара. Месото се разпределя върху решетката и се увива във фолиото. Готви се на 220 градуса около 20-30 минути, а след това се оставя за около час на 90 градуса.
През това време се прави бульон, като тази стъпка можете и да пропуснете. Но пък с него фетучините ще станат по-ароматни. Но преди тях трябва да сте готови със запръжката - от шалот и бялата част на пресен лук в масло със захар и сол. По желание се добавят още гъби, сушени плодове и се налива сметана. Сварените фетучини се местят в тигана и се объркват добре със соса. После се сервират с пушеното месо и поръска от шамфъстък или филирани бадеми. Изискано и не чак толкова трудно. Как точно се прави - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ