Регистрация

Домашно маринована скумрия за мезе

Домашно маринована скумрия за мезе
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1345

Скумрия в марината от олио с лук и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 средни по размер скумрии, може да си ги вземете директно изчистени и без глава
  • 1 глава лук
  • 2 ч.л. кориандър на зърна
  • 12 зърна черен пипер
  • 10 зърна бахар
  • 4 дафинови листа
  • 2 ч.л. сол
  • 100 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на полумесеци и разделете на отделните влакна.

2. Рибата почистете от глава, опашка, перки. Разделете на 2 филета и почистете гръбнака и костите.

3. В малка тавичка сложете на дъното 1/3 от лука. След това подредете парчета риба почти плътно.

4. Поръсете отгоре с половината кориандър, сол, бахар и черен пипер. Счупете на половини дафиновите листа и положете 4 половинки. Поръсете още 1/3 от лука.

5. Подредете втори пласт риба и покрийте с останалите продукти. Залейте с олиото.

6. Покрийте със стреч фолио и оставете за 2 часа на стайна температура. След това приберете в хладилник за 2 дни.

7. Използвайте като мезе, добавка към салати и сандвичи или притурка към основното.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта