Регистрация

Пържени хапки от риба с белтъци и лук

Пържени хапки от риба с белтъци и лук
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1659

Рибни кюфтета с чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За соса:

  • 1 краставица
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 2 с.л. майонеза
  • сол и пипер

За кюфтетата:

  • 500 г рибно филе (може да използвате 400 г бяла риба и 100 г пушена сьомга или просто бяла риба)
  • няколко стръка пресен лук
  • 2 белтъка
  • 2 с.л. царевично брашно
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. олио
  • 20 г масло
  • зеленчуци за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Направете първо соса, за да можете да сервирате рибните хапки топли. Обелете краставицата и рендосайте като запазите и водичката от нея, отделила се по време на рендосването. Прехвърлете в купа.

2. Намачкайте чесъна, добавете към краставицата, сипете майонезата и заквасената сметана, овкусете със сол и пипер и разбъркайте. Дръпнете настрана да чака реда си.

3. Рибата нарежете на много ситно. Наситнете лука, белтъците разбийте, но не на гъста пяна, а просто до бяла лепкава смес. В купа объркайте рибата, лука, белтъците, лимоновия сок и царевичното нишесте. Овкусете със сол и пипер.

4. В тиган на умерен огън сгорещете олиото, пуснете в него маслото и след това с две лъжици оформяйте малки котлетчета от рибанатa смес. Изсипвайте в тигана и натискайте с обратното на лъжицата, за да се сплеснат. Пържете по около 2 минути от страна и вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

5. Поднесете рибните хапки със соса и гарнитура по желание. Чаша студена бира се връзва идеално с това мезе.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта