Домашни чаени бисквити с масло
Обикновени бисквити с преса.
Необходими продукти:
- 280 г брашно
- 70 г захар
- 1 жълтък
- 190 г масло
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото на водна баня.
2. Пресейте брашното в тава и го смесете със захарта.
3. Добавете маслото и жълтъка и замесете маслено тесто.
4. Увийте в найлон или фолио и приберете в хладилник за 15-20 минути.
5. Извадете тестото. Тук имате два варианта. Аз работя със старата преса за домашни бисквити, но отдавна не съм виждала по магазините. Това е един от практичните соцуреди за бързо правене на сладки. Просто слагате тестото и натискате - формичките сами си излизат. Тъй като се очаква, че нямате, разточете тестото на кора с дебелина по-малко от 1 см. После изрежете с чаша или формичка желаните от вас фигурки.
6. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене. Въпреки че в тестото няма набухвате, предвиете, че бисквитите пак ще се раздуят малко. Ако е необходимо печете две тави, но не ги сгъчквайте.
7. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 20-тина минути. След 10-тата минута наглеждайте сладкишчетата.
8. След изваждане можете да изтръскате намокрените си ръце върху бисквитките. По желание поръсете с пудра захар. Тези две неща направете докато са топли. А чак след като изстинат, ги махнете от тавата и преместете в подност. Направете си едно кафе или любимия чай и се насладете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ