Регистрация

Свински бут с карамфилчета

Свински бут с карамфилчета
Лесно   |   Порции 10   |   Видяна: 1302

Шунка от свински бут в саламура с карамфил и мармаладена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 свински бут (може и без кост - около 5 кг тегло)
  • 2-4 моркова
  • 2 глави лук
  • корен целина
  • 5 дафинови листа
  • сол
  • карамфилчета (несмлени)
  • 200 мл кайсиево сладко
  • 2 с.л. ароматен алкохол (коняк, ром, бренди)

Начин на приготвяне:

1. Свинския бут с кожата, както си е цял (можете да извадите костта, ако има и да завиете на руло, но може да остане и с кокал) поставете в голяма тенджера и залейте със саламура, като на всеки литър вода се добавя по 1 с.л. сол. Водата трябва да го покрива отвсякъде. Оставете в хладилник за 12 часа. След това сменете водата с нова саламура, направена в същите пропорции и дръжте още 12 часа.

2. Излейте саламурата, налейте чиста вода (хладка) и добавете в нея нарязаните на едро зеленчуци и дафиновите листа. Варете на умерен огън 5 часа под капак.

3. Прехвърлете бута в голяма тава. С нож направете диагонални разрези на кожата като стигнете до подкожната мазнина, но не наранявате и нея. След това набодете карамфилчета в краищата на ромбовете.

4. Смесете алкохола и мармалада и намажете бута с получения крем. Пуснете да се запече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 час.

 

Източник: lohka.su

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта