Домашни солети с кашкавал и сусам
Домашни хрусини с аромат на масло.
Необходими продукти:
- 150 г брашно
- 1/2 с.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.ч. мляко
- 75 грама масло
- 100 г твърд кашкавал
- сусам или други семена за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте кашкавала на ситно ренде и след това смесете с маслото, размекнато на стайна температура.
2. Добавете млякото, солта и червения пипер. Разбъркайте хубаво и накрая вкарайте постепенно и брашното с бакпулвера.
3. Замесете тесто и го приберете в хладилника, увито в найлон или стреч фолио за половин час.
4. Извадете тестото и разточете от него плоска правоъгълна кора. Поръсете със сусамови или други семена.
5. Застелете си тава с хартия за печене. Вземете голямата тава на фурната, а печката пуснете да загрява на 180 градуса.
6. Разрежете с остър нож или търкало за рязане на пица тестото на тънки дълги ленти. Аз ги правя 10х1,5 см. Подредете лентите с разстояние една от друга в тавата. По желание можете да осучете внимателно, за да се получи по-красива формичка. Понякога ми се късат солетите, затова се отказах да го правя.
7. Печете докато придобият приятен златист загар. Но не повече.
8. По желание поднесете със сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ