Регистрация

Домашни питки с мляко и яйце

Домашни питки с мляко и яйце
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 10000

Домашен хляб с апетитна коричка и пухкава среда.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г + 3 с.л. брашно
  • 2 яйца
  • 3/4 ч.ч. мляко
  • 1 с.л. захар
  • 1 щипка сол
  • 1 пакет суха мая
  • 10-20 мл зехтин/олио

Начин на приготвяне:

1. Изсипете в леко затопленото мляко пакета мая с 3 с.л. брашно и 1 1 с.л. захар и оставете за 10 мин. да шупне.

2. През това време пригответе сухите съставки като смесите останалото брашно и солта.

3. Добавете млякото с маята и счупете едно яйце.

4. Месете до получаването на тесто, което не се лепи по ръцете. Намажете го с мазнина (зехтин/олио) и го оставете за половин час да втаса.

5. Когато времето за набухване изтече, премесете отново, разделете на 4 еднакви топки (по желание; можете да оставите цялото тесто заедно) и сложете да се пече в предварително загрята фурна за 1 час на 180 С или до готовност.

6. 10 мин. преди да извадите, намажете кората на питките/питката с разбит яйчен жълтък.

7. След като се опече, увийте за 20 мин. във вестници и хавлиена кърпа.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта