Домашни питки със сирене и кисело мляко
Сиренени български питки със сода.
Необходими продукти:
- 1 кофичка кисело мляко
- ½ ч.ч. олио
- 3 ч.ч. брашно
- 200 г сирене
- 1 ч.л. сода
Начин на приготвяне:
1. Смесете содата с киселото мляко.
2. Изсипете брашното на удобно за месене място и заедно с олиото и млечната смес замесете тесто.
3. Добавете натрошеното сирене в тестото и замесете повторно.
4. Оформете 11 топчици и ги подредете на „слънце“ в предварително намазнена тава.
5. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до порозовяване на питките.
Добър апетит на цялото семейство!
Рецептата е предоставена от нашата приятелка и блестящ кулинар Павлина Атанасова!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ