Домашни пирожки със сирене и кашкавал
Домашни рогчета със сирене или кашкавал.
Спомените за рогчета или пирожки от училищната лавка връщат детските години. И ако си позволявате през почивните дни по-охолна семейна закуска, можете да възродите вкусовете от старите дни, като си напавите апетитното тестено изделие. Как точно се меси и приготвя, показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев.
Тестото се замесва от пресято брашно със сол, яйце и угасена сода в кисело мляко. Разточва се и от него се изрязват тънки правоъгълници. Те се пълнят със сирене, кашкавал или комбинация от двете. Може да използвате запръжка от кайма и лук, цял кренвирш, плодово сладко или друго по желание. Как се прави тестото и как се навиват пирожките, гледайте във видеото.
На финала тестеното изделие се готви в олио и се отцежда върху домакинска хартия. А после можете да хапвате. По желание сервирайте с доматен или чеснов сос за топкане - става божествено!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ