Домашни панирани калмари
Мариновани калмари в кисело мляко и лют сос.
Бон Апети
Излъчен на 12.07.2018
Хрупкави калмари с панровка и ароматен майонезен сос готвят Лора и Стоян. Това е уникално мезенце, което радва небцето и се съчетава идеално с чаша бира или вино, особено през лятото. Добре е да си купите почистени калмари, за да си спестите време и труд.
Калмарите се режат на шайби и се мариноват в смес от кисело мляко, сол, черен и червен пушен пипер, чесън, сос шрирача и лимон. Оставят се в хладилник за няколко часа, след което се отцеждат от марината и се подсушават. В купа се разбива яйце и се добавя брашно в него. Шайбите калмари се овалват в сместа и се пържат до златисто на маслена баня.
По желание можете да ги поднесете в смес от майонеза, соев сос, чесън и лимонов сок.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ