Домашни орехови бисквитки със стафиди
Ореховки за компания към кафе.
Бон Апети
Излъчен на 06.10.2016
Печем овесени бисквити с ядки и сушени плодове. Те събират няколко вида домашни курабийки в себе си, защото хем могат да бъдат наречени ореховки, хем овесени барчета, хем маслени сладки. Вместо традиционните стафиди, в тях можете да добавите всякакви сушени плодове, както и да замените орехите с други ядки. Маслото пък, добавено още докато е много студено, допринася за ронливата текстура на десертчетата и тяхната апетитна хрупкавост. Захарта мусковадо пък придава специфичен вкус, но ако не разполагате с този специфичен подсладител, можете да заложите и на кафява захар и дори на бялата рафинирана. Разбира се - крайният ефект ще е различен, но едва ли някой би отказал тези бисквити.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ