Домашни мекици с кайма и лук
Пирожки с мляно месо или добруджанска мекица с кайма.
Дали вкусната закуска, която се готви в Кухнята на Звездев представлява пелмени с кайма, добруджански мекици с месо или пирожки, няма смисъл да се спори, тъй като рецептите за трите ястия се препокриват. Но е сигурно, че това е идеален избор за старт на почивния ден със семейството.
Първо се замесва тестото като към пресятото брашно се добавя жива мая, сол и захар. Налива се вода, меси се докато спре да лепне и се оставя да втаса. Плънката се приготвя като се рендосва лук и се смесва с кайма, сол, пипер и чубрица. Втасалото тесто се разточва на тънка кора, от която с отвора на чаша или купичка се изрязват кръгове. Плънката се разпределя в тях и се запечатва хубаво. Мекичките се пържат в сгорещено олио до получаването на златиста хрупкава коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ