Домашни кнедли с кайма в доматен сос
Кнедли с готово тесто в сос от домати и сметана.
Необходими продукти:
- 500 г тесто (готово или домашно замесено)
- 350 г кайма
- сол и пипер
За соса:
- 1 голяма глава лук
- 1 морков
- малка консерва белени домати в собствен сос
- щипка захар
- 1 голяма червена сладка чушка
- люто чушле по желание
- 2 дафинови листа и 5 зърна бахар
- сол и пипер
- 3-4 с.л. олио
- 1 малка купичка заквасена сметана (125 мл)
- 150 мл бульон или вода
- магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Започнете с тестените вързопчета като разделите тестото на две части и разточите първо едната на набрашнен плот. С отвора на купичка с диаметър 10 см (приблизително) изрежете кръгове. Направете същото и с останалото тесто.
2. Каймата замесете със сол и пипер. След това разпределете в изрязаните тестени рингове (трябва да са с дебелина максимум сантиметър) и завийте на рулце. С ръце прещипете краищата, за да не изпада плънката и после съберете заедно двата края на фунийката, за да се получи кръгче. Подредте в тавичка приберете във фризера.
3. Лука наситнете, чушката нарежете на парчета, моркова - рендосайте. Сгорещете олио в голям тиган и запържете лука за две минути, добавете моркова и гответе още 3 минути на умерен котлон. Налейте консерва белени домати на кубчета в собствен или доматен сос, добавете щипка захар и кипнете.
4. Добавете люто чушле, ако ще слагате. Следва дафинов лист и бахар, сол и пипер и оставете да покъкри три минути. После прибавете сметаната и кипнете.
5. Разбъркайте соса и внимателно в него поставете кнедлите от фризера. Оставете да се готви на умерен огън около 20 минути.
6. Поръсете с магданоз и сервриайте.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ