Домашни кифлички със стафиди
Сладки кифли с маслено тесто, сирене и стафидена плънка.
Необходими продукти:
- 125 грама извара или меко сирене
- 100 грама масло
- 2 с.л. захар
- 1 ч.ч. брашно
- 1 яйчен белтък
- 1 ч.ч. стафиди
Начин на приготвяне:
1. Разбийте маслото в купа заедно със сиренето (изварата) и захарта. Добавете брашното, оформете на топка и приберете в хладилника да се стегне за половин час.
2. След 30 минути поръсете плота с брашно, извадете тестото от хладилника и го разстелете на тънка кора.
3. Разбийте белтъка с 1 с.л. вода.
4. Намажете тестото с разбития белтък и след това поръсете със стафидите. Можете да добавите и захар, ако искате кифличките да са по-сладки.
5. Разрежете тестото на триъгълници в стил "пица на парче" и завийте всеки триъгълник като започнете от широката към тясната (от външната към средата) част. Подредете кифличките в намазнена тава, покрита с фолио за печене.
6. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ