Домашни еклери с парено тесто и крем
Еклер с ванилов крем и шоколадова глазура.
Бон Апети
Излъчен на 21.02.2017
Готвим си домашни еклери, като първо следваме стриктно рецепта за парено тесто, която ни помага да направим страхотния сладкиш с хрупкава коричка и въздушна сърцевина. За целта разтапяме масло във вода, при непрестанно бъркане разтваряме и захарта, а после добавяме и брашното и бъркаме енергично докато се получи сместа. Следва да я разбием с миксер и да прибавим яйцата, а после пълним поша, щприцоваме в тава, застлана с хартия за готвене и печем за половин час, без да отваряме фурната, за да не спихнат сладкишите, в които не се ползва набухвател.
Следва да се захванем с крема, който се прави с жълтъци, мляко и сметана, ароматизирани на ванилия, канела и кардамон. Когато еклерите са готови, ги разполовяваме и мажем едната част с крем, а другата - използваме за капаче. На финала можете да украсите с шоколадов ковертюр или пък да сервирате с топинг за сладоледи, сладоледена топка, плодове и сметана. Всичко зависи от вашия вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ