Сладки от парено тесто с шоколад
Домашни еклери без захар с шоколадова коричка.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- щипка сол
- 1 ч.ч. вода
- 1 ч.ч. брашно
- 100 г масло
- 50-80 г тъмен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата, намалете огъня до слаб, разтворете в нея маслото и щипката сол и след това постепенно при непрестанно бъркане вкарайте брашното. Когато се получи тесто, което се отлепя от стените на съда, махнете от огъня. Оставете да се охлади.
2. В охладеното тесто добавете яйцата едно по едно и разбъркайте.
3. Включете фурната да загрява на 190 градуса. Застелете голямата тава с хартя за печене. С лъжица гребвайте от сместа и оформяйте неправилни топчета. Редете ги с отстояние в тавата и след това печете за 30 минути без да отваряте. Намалете температурата на 160 градуса и печете още 10 минути.
4. Оставете парените хапки да се охладят. През това време разтопете шоколада на водна баня. Охладените хапки топвайте в шоколада и редете в поднос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ