Регистрация

Плънка и глазура за еклери

Плънка и глазура за еклери
Лесно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 1684

Крем за еклери от извара и ягоди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 20-30 еклера или профитерола в зависимост от големината
  • 600 г извара
  • 150-180 г пресни ягоди
  • 250 г тъмен шоколад
  • 1,5 с.л. какао на прах (неподсладено)
  • 1,5 ч.ч. захар
  • 0,5 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

1. За да направите пълнежа трябва просто да пюрирате ягодите, да ги смесите с изварата и след това да претриете всичко през марля или цедка. Готовия крем приберете в пош с метален накрайник и шприцовайте в еклерите. По желание можете да подсладите сместа с пудра захар на вкус, като я вмъкнете в крема преди претриването или директно пюрирате ягодите с нея.

2. Шоколада разтопете на водна баня, след това към него прибавете какаото, захарта и водата. Върнете на котлона на слаб огън и периодично разбърквайте. Когато сместа започне да се втвърдява, махнете от огъня.

3. Можете да подредите еклерите в поднос и просто да гребвате с лъжица от шоколада и да поливате отгоре. Така се получава шоколадова решетка с неправилна форма. Можете също да взимате профитеролите един по един и да топвате едната им страна в шоколада. Не напоявайте прекалено, защото ще се разтече.

4. Глазираните еклери приберете на хладно докато шоколадът и кремът се стегнат.

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта