Домашни дюнери с кайма и мексикански сос
Пикантни арабски питки с месо, гарнирани с гуакамоле от домати и авокадо.
Бурито - така наричат дюнера по мексикански, чиято плънка доста се различава от традиционната арабска рецепта с камилско месо, която сме поевропейчили, слагайки микс от телешко, свинско и пилешко. Тук работим със запръжка и типично за южноамериканската кухня, залагаме на лютите подправки. А към завитата в арабски хлебчета щедра плънка от кайма поднасяме и гуакамоле - разядка от авокадо, лук и домати, която освежава тежката комбинация от хляб и запържено месо. Само няколко хапки ще разпалят сетивата. Опитайте, ако сте привърженици на подобен тип експерименти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ