Дюнери стил Халифакс
Калорично ястие с телешко и свинско.
Необходими продукти:
- 2 с.л. риган
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. лют пипер кайен
- 1 с.л. черен пипер
- 2 с.л. пилешки бульон на прах
- 2 с.л. чесън на прах
- 2 с.л. лук на прах
- 4 с.л. сладък червен пипер
- 900 гр средно, смляно телешко и 900 гр средно смляно свинско
- пита
За соса:
- 1 чаша сгъстено мляко
- ¾ чаши захар
- 1/3 чаша оцет
Добавки:
- нарязани домати и лук
- нарязана на ленти маруля
Начин на приготвяне:
1. Омесете подправките добре с месото, както се меси хляб. Когато остатъчна мазнина полепне по страните на купата, в която месите, това означава че месото е готово.
2. Печете на 230 градуса за 45 минути.
3. Оставете вътрешността на парчетата месо леко сурова, така че да не се изсуши, когато после пържите месото.
4. Не отцеждайте мазнината. Ще ви трябва за пърженето после.
5. Покрийте с фолио и оставете да почине, за да попият соковете на месото добре.
Соса:
1. Направете предварително и охладете преди употреба.
2. Смесете и пуснете в микровълновата за 1 минута.
Пърженето:
1. Нарежете месото много на тънко.
2. Изпържете резените в мазнина за дюнери.
3. След като резените месо са изпържени, потопете тънък резен хляб от пита в топла вода.
4. Изпържете го в мазнина за дюнери.
5. Сглобете резена от пита, месото, добавките, соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ