Регистрация

Домашни гризини с ким

Домашни гризини с ким
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1471

Домашни солетки с подправки и сол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. бяло брашно
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. суха мая (1/2 пакетче)
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. зехтин
  • морска сол
  • ким

Начин на приготвяне:

1. Разтворете захарта в топла вода (около 40 градуса). След това изсипете вътре маята и оставете да шупне за 10-тина мнути.

2. През това време пресейте брашното в тава и го смесете със солта.

3. Оформете кладенче в брашното, изсипете вътре маята и замесете еластично тесто. Може да се наложи да добавите още брашно по време на месенето.

4. Оформете тестото на топка, намажете я със зехтина и я оставете да втаса на топло за 40 минути.

5. Разточете тестото на дебел блат около 3 см. След това с остър нож нарежете солетите с ширина около 2 см.

6. Застелете си тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

7. С ръце хващайте всяка лентичка и завъртайте от единия край като придържате другия. Така се получава апетитната спирала на гризините.

8. Редете в тавата с отстояние. Накрая поръсете с едра сол и ким и запечете за 20 минути.

9. Поднесете по желание със сос за потапяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта