Домашни гризини с ким
Домашни солетки с подправки и сол.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. бяло брашно
- 1 ч.ч. вода
- 1 ч.л. суха мая (1/2 пакетче)
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 1 с.л. зехтин
- морска сол
- ким
Начин на приготвяне:
1. Разтворете захарта в топла вода (около 40 градуса). След това изсипете вътре маята и оставете да шупне за 10-тина мнути.
2. През това време пресейте брашното в тава и го смесете със солта.
3. Оформете кладенче в брашното, изсипете вътре маята и замесете еластично тесто. Може да се наложи да добавите още брашно по време на месенето.
4. Оформете тестото на топка, намажете я със зехтина и я оставете да втаса на топло за 40 минути.
5. Разточете тестото на дебел блат около 3 см. След това с остър нож нарежете солетите с ширина около 2 см.
6. Застелете си тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 180 градуса.
7. С ръце хващайте всяка лентичка и завъртайте от единия край като придържате другия. Така се получава апетитната спирала на гризините.
8. Редете в тавата с отстояние. Накрая поръсете с едра сол и ким и запечете за 20 минути.
9. Поднесете по желание със сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ