Регистрация

Домашна шунка от свинско на микровълнова

Домашна шунка от свинско на микровълнова
Лесно   |   Порции 400 г   |   Видяна: 888

Печено свинско месо на микровълнова с чесън и дафинов лист.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г свинко месо - цяло парче
  • 5 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • 3 с.л. олио
  • 4 дафинови листа
  • 250-350 мл вряла вода

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо почистете, подсушете със салфетка и шпиковайте на 5 места от едната страна. Сложете 5 разполовени по дължина скилидки чесън и обърнете. Шпиковайте и от другата страна и бутнете още 5 половинки чесън. Обтрийте хубаво мръвката със сол и пипер и приберете в хладилник да се маринова за 1 час.

2. Сгорещете олиото на умерен към силен огън в тиган и запържете месото колкото да се запечата от всички страни за по 2-4 минути и да хване румена коричка.

3. На дъното на йенска тенджера сложете дафиновите листа, върху тях положете мръвката, капене 1 с.л. от мазнината, отделила с в тигана, и залейте с врялата вода, в която сте разтворили 1/2 ч.л. сол.

4. Сложете капак и приберете в микровълновата фурна за 11 минути на максимална мощност. След това обърнете и пуснете на още 11 минути.

5. След изваждане махнете месото от водата и оставете върху салфетка за 4-5 минути. Можете да хапвате топло като основно или пък да изстудите и да превърнете в домашна шунка за сандвичи.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта