Домашна наденица с пилешки дробчета
Домашен варен колбас с пилешко и сланина.
Необходими продукти:
- 500 г мляно пилешко месо
- 500 г пилешки дробчета
- 500 г свинска сланина
- 3 яйца
- 3 с.л. галета
- 3 с.л. царевично брашно
- 3-5 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- кимион, сминдух, мащерка, майоран по желание
- лют пипер по желание
- черва за натъпкване или стреч фолио и рогозка за навиване
Начин на приготвяне:
1. Прекарайте през месомелачка дробчетата, чесъна и сланината.
2. Смесете с пилешка кайма, яйцата, подправките, галетата и царевичното брашно. Замесете хубаво.
3. По избор можете да напълните в черва като сложите специалната приставка за наденици на месомелачката. Ако обаче нямате месомелачка и продуктите са ви смлени при закупуването в магазина, има и друга техника: Покрийте рогозка с парче стреч фолио и в него увивайте надениците. Накрая усучете и затегнете двата края.
4. Разположете надениците в тава, залейте с хладка вода и пуснете на слаб огън да се варят. Добре е да готвите около точката на кипене за 40-50 минути. Ако водата заври силно, може да развърже надениците или да нарани фолиото.
5. Поднесете с гарнитура от ориз, картофи или зеленчуци, като овкусите наденичките с любимия си сос за месо - чеснов, майонезен или най-добре - барбекю.
След сваряването на наденицата можете да я разгърнете от фолиото и да запечете на фурна. Става доста по-твърда.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ