Домашна майонеза от пъдпъдъчи яйца
Лесно | Порции 150 мл
| Видяна: 2056
Майонезен сос от пъдпъдъчи яйца.
Необходими продукти:
- 4 пъдпъдъчи яйца
- 1/2 ч.л. горчица
- 1/3 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. захар
- 1 с.л. лимонов сок
- 120 мл олио
- 1-2 скилидки чесън по желание
Начин на приготвяне:
1. В купата на пасатора чукнете яйцата, добавете солта и захарта и разбийте.
2. Постепенно при непрестанно пасиране добавяйте на тънка струйка олиото. Ако майонезата ви се стори рядка, сипете още 20-тина милилитра.
3. Добавете горчицата и чесън по желание и пасирайте за 10-тина секунди. Добавете лимоновия сок, пасирайте финално и майонезата е готова.
* Можете да обогатите с добавки като листа босилек или лют пипер. Става идеален сос за потапяне.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 5 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ