Регистрация

Домашна джинджифилова бира с лимон

Домашна джинджифилова бира с лимон
Лесно   |   Порции 12   |   Видяна: 7201

Как се прави домашна бира с аромат на джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 42 грама джинджифил (корен - настърган)
  • 2 лимона, изстискани на сок (можете да добавите и рендосаната кора)
  • 42 грама винена киселина (в България се среща и под лъжливото име лимонтозу, но НЕ става въпрос за лимонена киселина, а този вид лимонтозу, който е на безцветни кристали; може да се намери в магазините за подправки)
  • 12 с.л. бирена мая
  • 6,1 литра вода
  • 12 стъклени бирени бутилки от 500 мл. с капачка

Начин на приготвяне:

1. Смесете джинджифила, лимона, винената киселина и водата.

2. Кипнете веднъж докато заври и махнете от огъня. Оставете да престои за няколко часа.

3. Кипнете втори път и оставете да поври 5 минути.

4. Докато течността е още топла, разлейте в бутилките.

5. Сложете по 1 лъжичка бирена мая във всяко шише и затворете с капачката.

6. Оставете да се охлажда на топло място, а преди консумация изстудете в хладилник.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта