Домашна горчица с мед
Домашна медена горчица с къри.
Необходими продукти:
- 25 г бяло синапено семе
- 25 г черно синапено семе
- 75 мл ябълков оцет
- 50 мл олио
- 50 мл зехтин
- 1-2 с.л. мед
- 1/2 ч.л. сол
- 1 с.л. вода
- 1 с.л. лимонов сок
- подправки на вкус - къри и куркума
- чесън по желание
Начин на приготвяне:
1. В хаванче счукайте на едро събраните заедно бели и черни зърна синап. Прехвърлете ги в неметален съд с капак, добавете къри и куркума по около 2/3 ч.л. и залейте с оцета. Разбъркайте хубаво и приберете в хладилник за 24 часа.
2. Пресипете накиснатия синап в купата на блендера, добавете меда и чесън по желание. Посолете и започнете да пюрирате на слаба степен, като постепенно налеете първо олиото, после и зехтина. Техниката наподобява правене на домашна майонеза.
3. Накрая добавете водата, пюрирайте пак и след това налейте и лимоновия сок. Бръмнете финално и пресипете своята домашна горчица в бурканче с капак. Готово!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ