Домашна бисквитена торта с плодове
Торта от бисквити с ванилов крем и къпини.
Бон Апети
Излъчен на 31.07.2018
Бисквитена торта с полуготов крем пудинг, сметана и домашно сладко от къпини правят Лора и Стоян, за да върнат вкусните спомени от детството, като сервират парче наслада. Тортата не е трудна за приготвяне, но трябва време за престой в хладилника, за да се отпуснат бисквитите и да се напоят с крема.
Първо два пакета крем пудинг ванилия се разтварят в малко студено мляко с малко захар. Останалото мляко със захар се кипва и след това на тънка струйка се налива кремът. Щом се сгъсти, се маха от огъня, разбърква се със студено масло до разтапянето му и се покрива плътно със стреч фолио, за да не хване коричка. Течна животинска сметана се разбива със захар на пяна. Кремът и сметаната се обединяват.
Къпините или други горски плодове по избор се поръсват със захар, покапват се с лимонов сок и малко вино и се кипват. Добавя се царевично нишесте и се готви до получаването на сладко. В съд се смесва вино мадейра или друго сладко червено вино с мляко. Бисквитите се напояват за кратко в млечната смес и се редят в правоъгълна форма за сладкиши с регулиращи се стени. След първия ред бисквити следва крем, после сладко, пак бисквити, крем, сладко, бисквити, крем. Прибира се в хладилник за 4 часа.
Преди поднасяне се покапва с още сладко, а после остава да сервирате и да се порадвате на вкусния десерт.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ