Бисквитена торта с банани, кондензирано мляко и сметана
Бисквитен пай без печене с банани, бита млечна сметана и пласт от консерва кондензирано мляко.
Необходими продукти:
- 300 г бисквити
- 125 г масло
- 1 консерва (около 350-400 мл) кондензирано мляко (подсладено или карамелиизирано/варено) от гъстите
- 400 мл млечна незаквасена готварска сметана 33% масленост
- 1 пакет желатин
- 5 с.л. захар
- 5 банана
- 1 с.л. какао на прах
- 50 г шоколад по желание (или шоколадов кувертюр)
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите смелете на трохи в блендер. Прехвърлете в купа.
2. Разтопете маслото и залейте бисквитите. Разбъркайте до получаването на маслени трохи.
3. Застелете форма за торти с падащо дъно и диаметър 20-24 см. с хартия за печене. Изсипете трохите отгоре и оформете основа с борд около 4 см. с ръка или обратното на лъжица. Приберете в хладилник.
4. Затоплете леко кондензираното мляко, за да се втечни и го изсипете върху блата. Заравнете и върнете в хладиника.
5. Желатина разбъркайте със 70 мл студена вода. Оставете настрана и през това време пуснете миксера да разбива упорито сметаната. Ще ѝ трябват поне 10 минути биене. След 5-тата минута започнете постепенно да добавяте захарта.
6. Леко подгрейте желатина колкото да се втечни. Обелете бананите.
7. Подредете целите обелени банани върху тортата. Нежно изсипете желатина при сметаната и разбъркайте с шпатула. Залейте бананите със сметановата смес.
8. Върнете тортата в хладилника. Дръжте минмум 2 часа, а най-добре за цяла нощ.
9. Поръсете с какао на прах през цедка и по желание покапете с разтопен шоколад или кувертюр.
Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ