Бисквитена торта с нишесте и кокос
Лесна домашна торта без животински продукти.
Бон Апети
Излъчен на 19.03.2018
Постна торта с аромат на кокос, апетитен крем и коричка от какаова заливка със запечени кокосови стръготини правят Лора и Стоян, като споделят много лесна рецепта за веганска торта. Идеята можете да използвате както по време на пости, така и за Бъдни вечер, защото сладкишът е хем делничен, хем празничен. А и направата му отнема по-малко от час. Но изисква доста време за охлаждане, така че не си го оставяйте за последния момент.
Първо си правим постен сладкарски крем като малко количество кокосово мляко разбъркваме с царевично нишесте. В касерола кипваме още кокосово мляко със захар и щом заври и захарта се разтвори, на тънка струйка при непрестанно бъркане добавяме нишестето. Получава се лесен и вкусен вегански крем за сладкиши. В тава редим пласт бисквити, заливаме с крем, пак бисквити, пак крем и така докато завършим с крем. След това прибираме сладкиша за няколко часа в хладилника.
И за да има все пак тортата глазура, можем да отделим още малко време за направа на украсата. На сух тиган за кратко запичаме кокосови стърготини. В друг тиган разтапяме кокосово масло, добавяме към него кафява захар и какако на прах. С получения постен школад заливаме охладената торта и отгоре поръсваме със стърготините. Оставяме още време в хладилник, за да се стегне. А после режем и сервираме - лесно, постно и вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ