Регистрация

Домашен течен шоколад с ванилия

Домашен течен шоколад с ванилия
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 3908

Как се прави шоколад с лешници вкъщи?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 грама печени лешници
  • 2 с.л. какао (чисто 100%)
  • 6 с.л. пудра захар
  • 1 с.л. олио или друга растителна мазнина
  • 1 ампула течна ванилия или 1 пакетчета на прах

Начин на приготвяне:

В блендер смилате лешниците. Уверете се, че ножовете на блендера ви са подходящи за смилане на ядки. В началото лешниците ще станат на твърда каша, но след като продължите, ще видите как се втечняват. Тогава към тях добавете какаото, захарта и ванилията. Отново разбъркайте с блендера и ако сместа стане гъста, добавете 1 супена лъжица мазнина. Пробвайте на вкус. Може да добавете още захар или какао, но внимавайте - те не трябва да доминират прекалено над вкуса на лешниците. Всичко е в баланса, който ще напипате след време.

Задължително използвайте истинско 100% какао. Сместа ви няма да е толкова плътна, като на купения течен шоколад, но вкуса си заслужава и при това знаете какво има в него.

Сложете го в бурканче в хладилника и му се наслаждавайте с удоволствие и мярка :-)

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта