Домашен сладкиш с ябълки и ванилия
Кекс с ябълки, канела, ванилия и пудра захар.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1 чаена чаша захар (най-добре кафява захар)
- 2 чаени чаши нарязани на дребно или настъргани ябълки
- 2/3 чаена чаша олио
- 2 чаени чаши брашно
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 1 бакпулвер
- 1 ванилия
- ½ чаена лъжичка хлебна сода
- пудра захар за поръсване (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта и олиото с миксер, готварска тел или кухненски робот. Последователно добавете в сместа брашното, ванилията, канелата, бакпулвера и содата за хляб при непрестанно бъркане, като ги разбивате, докато сместа стане напълно хомогенна.
2. Прибавете настърганите ябълки и разбивайте докато се усвоят от тестото. Можете да го направите на по-бавна скорост.
3. Изсипете кексовата смес в предварително намазнена форма за печене на сладкиши, която сте посипали и с брашно.
4. Печете в средата на предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто. (Ще отнеме приблизително 45 мин.)
5. След като десертът изстине, го извадете от формата и по желание го наръсете с пудра захар.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ