Регистрация

Домашен мармалад от банани



Домашен мармалад от банани
Лесно   |   Порции 4 бурканчета   |   Видяна: 2748

Сладко от банани в буркани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Конфитюр от банани - звучи вкусно, но българинът няма навика да си прави сладко точно от този плод. Затова Иван Звездев споделя лесна рецепта, която да разчупи традициите. Домашното сладко се прави лесно и е подходящо както за директна консумация, така и за мазане на филийки, палачинки, гофрети, кексове. Можете да го поднесете като сос към меса или да залеете с него бита сметана, създавайки детски десерт.

В тенджера или дълбок тиган се слагат обелени банани и се заливат с прясно изцеден лимонов сок и сок от ананас. Намачкват се с преса за варени картофи и се добавя захар и нарязани на шайби банани. Разбърква се и се оставя на умерен огън да се подгрее до кипване.

Стерилизираните бурканчета чакат отстрани. Горещата смес се налива в тях и се затварят. Готово - бързо и лесно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта