Домашен мармалад от банани
Сладко от банани в буркани.
Конфитюр от банани - звучи вкусно, но българинът няма навика да си прави сладко точно от този плод. Затова Иван Звездев споделя лесна рецепта, която да разчупи традициите. Домашното сладко се прави лесно и е подходящо както за директна консумация, така и за мазане на филийки, палачинки, гофрети, кексове. Можете да го поднесете като сос към меса или да залеете с него бита сметана, създавайки детски десерт.
В тенджера или дълбок тиган се слагат обелени банани и се заливат с прясно изцеден лимонов сок и сок от ананас. Намачкват се с преса за варени картофи и се добавя захар и нарязани на шайби банани. Разбърква се и се оставя на умерен огън да се подгрее до кипване.
Стерилизираните бурканчета чакат отстрани. Горещата смес се налива в тях и се затварят. Готово - бързо и лесно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ