Домашен конфитюр от тиква
Мармалад от тиква или тиквен конфитюр.
Необходими продукти:
- 1 кг тиква
- 1 кг захар
- 500 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Тиквата обелете и нарежете на кубчета.
2. Захарта изсипете в тенджера, залейте с водата и кипнете на умерен огън до получаването на гъст захарен сироп.
3. Добавете тиквата в него и оставете да се готви на слаб огън под капак. Ако започне да загаря карамела, долейте още 100 мл вода.
4. Когато тиквата е омекнала, можете да намачкате на пюре или да оставите на кубчета.
5. Разпределете горещата смес в стерилизирани буркани и затворете добре с капачките.
6. Съхранявайте на хладно за до 3 месеца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ