Домашен крем карамел
Крем карамел с аромат на ванилия.
Необходими продукти:
- 7 яйца
- 1 л прясно мляко
- 8-9 с.л. захар (или на вкус)
- 2-3 капки есенция ванилия с аромат на масло
- 4-5 с.л. захар за карамела
Начин на приготвяне:
В незалепваща тава слагаме захарта да се карамелизира, докато фурната се загрява до 250 градуса. През това време разбиваме яйцата със захарта, есенцията и млякото. Когато имаме карамел в тавата, веднага намаляваме фурната до 150 С. Изливаме приготвената смес отгоре и печем карамела на водна баня до стягане и получаване на златиста коричка. Водната баня и ниската температура на печене предотвратяват образуването на бучки. Може да се приготви по същия начин и в индивидуални купички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ