Регистрация

Домашен варен бекон от свински ребра

Домашен варен бекон от свински ребра
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 993

Как се прави бекон вкъщи от варени свински ребра с подправки?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг свински ребра с месо по тях - добре е да изберете парче, в което има и сланинка, и месце, а най-отдолу 5-6 сантиметрови кокали
  • 5-6 скилидки чесън
  • 3 с.л. с връх сол
  • 10 зърна черен пипер
  • 5 зърна бахар
  • 2-3 дафинови листа
  • люспи от стар лук - колкото ви се намират, може да стигнете дори до 50 грама
  • 1 л вода
  • 1,5 с.л. червен пипер за намазване на финала

Начин на приготвяне:

1. Разделете напречно парчетата свински ребра с по 3-4 кокалчета в парче. Измийте добре и подредете плътно в тенджера.

2. Поръсете със солта, добавете черния пипер, бахара и дафиновите листа. Отгоре разпределете лучената шума.

3. Наситнете скилидките чесън и ги изсипете в тенджерата с останалите продукти. Залейте с водата.

4. Сложете да кипва на силен огън, а щом заври, намалете котлона на средна степен. Без да захлупвате с капак, оставете да ври 50 минути.

5. Махнете от огъня, но оставете месото в останалата вода за още 4 часа. Можете да го обърнете, за да се мокри от всички страни.

6. Отцедете от течността отделните парчета и по желание намажете с червен пипер за апетитна прелест. После съхранявайте в хладилник, използвайте за сандвичи, омлети, паста или директно хапвайте за основно или мезе.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта