Домашен бекон от свински гърди на руло
Домашен свински колбас или руло от свински гърди с подправки.
Необходими продукти:
- 1 кг обезкостени свински гърди на цяло парче с мазнинка по тях
- 4 скилидки чесън
- 1,5 ч.л. едрозърнеста горчица
- 1 с.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 2 дафинови листа
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте чесъна и добавете при него солта, пипера и горчицата. Разбъркайте на паста.
2. Парчето гърди разрежете през средата на дължината на две по-къси парчета. Всяко от тях разполовете през средата на дебелината като не режете докрай. Така се образуват две по-дълги и тънки ленти бекон. Намажете ги двустранно с чесновата паста и хубаво втрийте.
3. Сложете по един дафинов лист в началото на парчето и навийте парчетата свински гърди на две рула така, че дафиновите листа да останат в средата на рулата. Стегнете хубаво с конец.
4. Сложете в плик за печене, вържете го и приберете в хладилника за 12 часа. Извадете от хладилника 1 час преди готвенето, за да починат на стайна температура. Не развръзвайте плика.
5. Поставете плика с рулата в тава и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. Не дупчете плика, за да се готви свинското на пара.
6. Извадете и внимателно разрежете горната част на плика. Върнете на същата температура рулата, за да се запекат за още 20 минути.
7. Сервирайте топли с гарнитура по желание или като мезе. Можете да използвате и за плънка на сандвичи или топинг на пици.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ