Регистрация

Доматен сос с чесън и хрян

Доматен сос с чесън и хрян
Лесно   |   Порции 4 бурканчета   |   Видяна: 962

Доматен сос за месо с чесън и хрян, който можете да направите като домашна лютеница с хрян. Подхожда и като сос от домати за печена риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг твърди червени домати
  • 2 с.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 100 г почистен чесън
  • 100 г корен хрян
  • 4 бурканчета и капачки

Начин на приготвяне:

1. Доматите измийте, по желание обелете и нарежете на четвъртини. С лъжица махнете течната сърцевина и си я запазете за друго готвене. Твърдата част минете през месомелачка и събирайте смляното в голяма купа.

2. Добавете захарта и солта и бъркайте докато захарта се разтвори.

3. Почистете скилидките чесън и минете през месомелачката директно в купата с домати и подправки.

4. Сипете в бурканите и капачките по 1 ч.л. вода и приберете в загрята на 100 градуса фурна за 10 минути.

5. Разбъркайте хубаво смлените продукти заедно и прехвърлете в стерилизираните буркани. Завъртете силно капачките и приберете в хладилник. Можете да съхранявате до 5 седмици и до 6 дни след отварянето.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта