Доматен сос с чесън и хрян
Доматен сос за месо с чесън и хрян, който можете да направите като домашна лютеница с хрян. Подхожда и като сос от домати за печена риба.
Необходими продукти:
- 2 кг твърди червени домати
- 2 с.л. сол
- 1 с.л. захар
- 100 г почистен чесън
- 100 г корен хрян
- 4 бурканчета и капачки
Начин на приготвяне:
1. Доматите измийте, по желание обелете и нарежете на четвъртини. С лъжица махнете течната сърцевина и си я запазете за друго готвене. Твърдата част минете през месомелачка и събирайте смляното в голяма купа.
2. Добавете захарта и солта и бъркайте докато захарта се разтвори.
3. Почистете скилидките чесън и минете през месомелачката директно в купата с домати и подправки.
4. Сипете в бурканите и капачките по 1 ч.л. вода и приберете в загрята на 100 градуса фурна за 10 минути.
5. Разбъркайте хубаво смлените продукти заедно и прехвърлете в стерилизираните буркани. Завъртете силно капачките и приберете в хладилник. Можете да съхранявате до 5 седмици и до 6 дни след отварянето.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ