Доматен сос за пици и спагети
Този сос е перфектен завършек на вашата пица.
Необходими продукти:
- зехтин
- 3 скилидки чесън, пресован или накълцан много ситно
- 2 корсерви от по 400 г нарязани домати
- 3 - 4 листа босилек, нарязан ситно
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. В голям тиган запържете в зехтина чесъна на слаб огън до готовност – 2-3 минути.
2. Добавете доматите и босилека и понамачкайте доматите с гърба на дървена лъжица.
3. Овкусете със сол и пипер и когато сосът кипне, свалете тигана от огъня.
4. Отцедете доматите през едра цедка/гевгир, като ги притискате с гърба на лъжицата.
5. Пюрирайте доматите колкото можете и ги върнете в тигана.
6. Кипнете отново и оставете соса да ври на слаб огън за 10-15 минути до достигането на най-подходящата гъстота за пицата/ спагетите ви.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ