Доматена супа с пилешко и картофи
Супа с пилешко в доматен сос.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди
- 1 голяма глава лук
- 2 моркова
- 4 картофа
- 500 мл пюрирани домати от консерва (или доматен сок)
- 1 малка тиквичка
- 2 скилидки чесън
- 50 г масло
- 2 с.л. олио
- сол и пипер на вкус
- зеленина за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на парченца. Лука и чесъна - на полумесеци. Сгорещете олиото в тенджера и добавете маслото. Сипете лука и чесъна, запържете до прозрачност и добавете месото. Овкусете със сол и пипер и пържете докато се запечата. Залейте с около 800 мл вода. Оставете да заври.
2. Добавете картофите, нарязани на малки хапчици. След 20-тина минути къкрене вкарайте и морковите, нарязани на полумесеци.
3. След още 15 миути добавете тиквичката на кубчета и залейте с доматения сос. Оставете да къкри поне 5 минути и се убедете, че картофите са добре сготвени. Опитайте и при нужда добавете още подправки.
4. Сервирайте по желание със сметана и поръска от наситнен пресен магданоз или друга свежа подправка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ